joi, 30 iulie 2015

COLOANA INFINITĂ SPĂLATĂ CU DERO - HARTA DIGITALĂ A PROSTIEI

http://ampress.ro/stiri/monumente-nepretuite-tratate-cu-indiferenta-de-autoritati-coloana-infinitului-a-lui-brancusi-spalata-cu-mopul-chiar-la-ordinul-sefilor-locali/
                 O știre, postată pe AM Press pe data de 28 iulie anul curent, a făcut ocolul pământului.  Coloana Infinită a fost spălată cu mopul - o căldare cu apă (poate au pus în apă detergenți de vase ori detergenți pentru haine ori poate detergenți pentru WC, nu știm, poate era doar apă cu scuipat): o cârpă, un mop și un muncitor în chiloți, o închipuire de sclav din epoca faraonilor egipteni.                                

Între prostie și nemernicie nu e decât un pas. Pasul de lebădă cântăreață al primarului Florin Cârciumaru. 

TVR - 29 IULIE, 2015
                 Toate astea, de Ziua Imnului Național, sub ochii unei polițiste tâmpite, la o zi după ce Roxana Rădvan, reprezentanta Institutului Naţional de Cercetare, Dezvoltare Optoelectronică, din subordinea Ministerului Cercetării, oferea informații despre studiul cu laserul al monumentelor, în vederea alcătuirii unei hărți digitale a Coloanei, într-o conferință de presă, alături de îngâmfatul director al Centrului Constantin Brâncuși, Doru Strâmbulescu (Dorel) care căsca gura, turmentat de poziția sa importantă în ierarhia administrativă, discursând în fața cameramanilor ironici.
https://www.youtube.com/watch?v=cEEK2eb5mjo
               La Târgu Jiu, incredibilul este apanajul stupefiantului. 
               Roxana Rădvan declara că analiza pe care o execută specialiştii instituţiei este unică la nivelul ţării și că scanarea cu laser redă în detaliu gradul de uzură al operelor, fie că este cauzată de factorii antropici sau de factorii de mediu. 
               Roxana Rădvan greșește. Nu Coloana trebuie scanată ci capetele seci ale celor de la Centrul Brâncuși, ale conducerii Primăriei Târgu Jiu, ale polițiștilor locali: acolo unde se află cauza uzurii și distrugerii monumentelor, în capetele de ceaune de aramă ale lui Florin Cârciumaru, Sorin Lory Buliga, Adina Andrițoiu, Doru Strâmbulescu, în capetele de cazane din cupru pentru țuică ale șefilor poliției locale. Și atunci, abia, se va afla adevărata reprezentare a factorilor antropici și de mediu. Să vedeți hărți digitale, dragi cititori! - adevărate minuni.
               Nu. Nu o să spună nimic, în legătură cu asta, Ministrul Culturii, Ioan Vulpescu, cel cu ,,multe aptitudini şi competenţe personale”... intelectual de formație, de vocație, ale cărui cuvinte de duh vor rămâne întipărite pentru totdeauna în istoria culturii universale: "Cei mai mari scriitori pe care i-a dat umanitatea, Cervantes si Hamlet." - nici moralistul Andrei Pleșu (esteticianul arghirofil pasionat de arhangheli) nici Gabriel Liiceanu (altădată, preocupat de Infinitul lui Brâncuși), nici Exigența sa, istoricul Răzvan Theodorescu, prietenul arhondolog, protector al lui Radu Varia, nici analiștii și comentatorii proclamați (unde ești tu, Ion Cristoiu, unde ești tu Cristian Tudor Popescu, unde ești tu Radu Tudor ori tu, Bogdan Chireac ori tu, ăla și ăla?)... nimeni nu va spune nimic... Se va lăsa o tăcere și o indiferență care vor îngropa până și întunericul.
             Va spune, oare, ceva, Președintele?  

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu