duminică, 2 august 2015

FLORIN CÂRCIUMARU SPUNE ADIO PRIMĂRIEI TÂRGU JIU

                O discuție purtată pe telefon, deunăzi, cu o jurnalistă, care înțelege bine mentalitatea lui Florin Cârciumaru et Company, mi-a confirmat că primarul de 15 ani al Municipiului Târgu Jiu este un șmecher arogant, plin de fițe și de trucuri. Jurnalista mi-a spus că individul îi consideră pe jurnaliști cepe degerate. Disprețul față de presă e una... dar cealaltă ține de tratamentul pe care îl aplică locuitorilor simpli ai orașului care suportă, încă, sfidarea lui Cârciumaru. Teodora Ciobanu, o pupilă de-a lui, este arestată la domiciliu, cercetată penal pentru luare de mită. El însuși a fost călcat de procurori, într-o anchetă. Teodora Ciobanu îi seamănă leit, e Cârciumaru travestit. Țâfnoasă, mofturoasă, Teodora Ciobanu e terminată. 
             
CÂRCIUMARU ANUNȚÂND  
Dacă, azi, Cârciumaru se uită în oglindă, vede un ratat de zile mari - se uită în oglindă, fiindcă se bărbierește - o epavă. Îl lasă mojicia și devine melancolic. Îl părăsește aroganța și lașitatea îi aruncă pe față expresia de șacal încolțit. Cârciumaru a îmbătrânit în rele. S-au schimbat însă vremurile și nu mai pocnește din degete cum altcândva, degetele lui nu mai fac POC așa cum plesneau odinioară. A devenit o ruină. Te uiți la el și are în ochi plumb. Merge greu din cauză că articulațiile îi scârțâie. Ar fugi el așa, pe pista de atletism, desigur, să vadă locuitorii dinTârgu Jiu ce sprinten este și cum îi fuge mintea, însă... ,,veața... veața asta”... ce să-i faci! 
                Da, s-au schimbat vremurile, nu au înțepenit. Cârciumaru credea că trăiește pe tărâmul vieții fără de sfârșit, că timpul stă pe loc lângă Coloana lui Constantin Brâncuși, că e etern, că e primarul nemuritor. Bietul Cârciumaru! Ce țeapă a luat! 
                S-a terminat! S-a sfârșit. Uite! S-a tăiat cu lama sub buza stângă. I-a tremurat mâna - și n-a băut aseară mai nimic dar... ,,veața asta!”
                Tristă arătare! Șandrama. E ca un cazan ruginit. De izbeliște bărbăția de altădată, dusă masculinitatea feroce... ,,veață!”
                 Parcă numai sprâncenele mai amintesc de făptura de odinioară. Nu spunea el mare lucru chiar dacă se bâlbâia. Dar măcar făcea mișto, măcar îi făcea pe gagii, se prăpădea de râs în cabinet. ,,Ce veață!”
                 Dusă ,,veață!” ,,Adio Cârciumare!” - își spune sieși. Se clatină scaunul sub el, parcă ar fi la cutremur, deși nu e la cutremur, a mâncat puțin mai multă fasole bătută. 
                 În afară de ifose nu lasă nimic în urmă decât, cu tristețe, pe Andrițoaica, Popescu Ovidiu, Buliga Sorin Lory (Lory cu igrec, ca la hăia de-afară), Ciobanu Teodora, Strâmbulescu Doru și pe alți nătărăi, numai nătărăi - vezi, cârciumare, ,,Ce-nseamnă veața?” - ,,veață acră”, varză murată. Da, Cârciumare, ai fața murată! Trage-ți palme să ți-o aranjezi! Moacă.
                În hala cu șmecheri se ia lumina. Or să rămână negri în întuneric, cum negre le sunt sufletele. Vine unul și-i cheamă și ei n-au încotro și pășesc ciufuți, unul după altul, pe drumul care duce spre cazane. Acolo îi ia altul în primire, rânjind, le spune să urce scărița care duce la buza cazanului și ei nu au ce face, urcă scărița și se prăbușesc, sfârșiți de suferință, în smoală. ,,Asta te așteaptă Cârciumare!” - își spune Cârciumaru în barbă - ,,Ce veață!” 
   
GORJ TV,  marti, 28 Iulie 2015, Diana Pătruț: 

,,DUȘMANII LUI BRÂNCUȘI LUCREAZĂ LA PRIMĂRIE”
GORJ TV
http://www.gorjtv.ro/Articole/Cultura/22426/Du%C8%99manii-lui-Br%C3%A2ncu%C8%99i-lucreaz%C4%83-la-Prim%C4%83rie
                ,,Operele lui Brâncuși, în centrul unui nou scandal. După ce s-a ratat includerea monumentelor în patrimoniul mondial UNESCO, una dintre operele marelui artist a fost spălată, fără permisiunea Ministerului Culturii sau a Institutului de Patrimoniu. Un modul al Coloanei Infinitului a fost spălată de un angajat al Primăriei. Motivul? Avea zgârieturi făcute de turiști. Scenariul rupt dintr-o tragicomedie s-ar putea lăsa cu un dosar penal așa cum s-a întâmplat în cazul Porții Sărutului. Poliția a deschis un dosar penal pentru distrugere după ce opera a fost spălată, ca un covor, cu jet de apă sub presiune.
                Reprezentanții Primăriei Municipiului Târgu Jiu spun că au aflat de pe Facebook de scrijeliturile de pe Coloană. Acestea au fost făcute de un turist din Brașov în urmă cu o jumătate de an. Turistul a fost amendat, însă totul părea că s-a încheiat acolo. Poliția Locală ar trebui să asigure protejarea zonei. Viceprimarul municipiului Târgu Jiu, Aurel Popescu, spune că va cerceta dacă s-a intervenit în vreun fel asupra operei lui Brâncuși.               

Iar în această fotografie se vede cum angajatul Primăriei își face treaba care îi poate aduce un dosar penal chiar sub privirile unei angajate a Poliției Locale Târgu Jiu.                                                    Reprezentanții Primăriei lasă să se înțeleagă un scenariu mai mult decât pueril. Coloana ar fi fost doar ștearsă cu apă.
                L-am găsit și pe cel care, din proprie inițiativă, după cum spune, a încercat să curățe doar de praf Coloana, și nu să acopere zgârieturile.
                Chiar un jurnalist a fost cel care a văzut întreaga acțiune a celor de la primărie. Mai mult, angajatul Primăriei, cu încuviințarea Poliției Locale, spunea că are acasă o sticlă cu bronz și ar putea retușa opera.
                Iar asupra operelor nu se poate interveni, după ureche, pentru diverse lucrări de restaurare sau întreținere așa cum s-a întâmplat până acum. Poliţiştii au deschis un dosar penal pentru distrugere în cazul operelor lui Constantin Brâncuşi care, în 2013, au fost spălate cu jet de apă sub presiune, în urma operaţiunii Poarta Sărutului îngălbenindu-se.
                 Surprinzător este și faptul că apar aceste scrijelituri pe monumentele moștenite de la Brâncuși. Asta în condițiile în care polițiștii locali trebuie să păzească zona non stop.
                 Mai mult decât atât, un reprezentant al Centrului de Cercetare, Documentare şi Promovare “Constantin Brâncuşi” ar trebui să supravegheze zilnic operele marelui sculptor. Deși reprezentanții Primăriei dau explicații în mijlocul acestui scandal,

DORU STRÂMBULESCU
își imaginează că poziția lui de director al


Centrului Constantin Brâncuși
este o sinecură de lux și că reprezintă o bursă de studiu,
bursă pe care să i-o plătească statul român din
banii publici pentru a cheltui alți bani publici
în organizarea unor simpozioane unde să poată invita
după voia lui tot felul de activiști de-ai lui Ceaușescu,
Nu are nici  un volum publicat
dar crede cu tărie că încercările lui literare de cenaclu
îl justifică și îi dau autoritatea unui mare intelectual al Gorjului -
suficient că poartă barbă.
Barbarul acesta ignoră total sarcinile care îi revin
în privința conservării și bunei întrețineri a
Complexului Monumental 

CALEA EROILOR.
 


cei care răspund direct de operele lui Brâncuși se ascund. Directorul Centrului, Doru Strâmbulescu, se află în concediu de odihnă. Îi ține locul, în această perioadă, fosta directoare, Adina Andrițoiu. Ea a refuzat să comunice cu presa, subliniind că nu se vor oferi informații publice cât directorul este în concediu. De altfel, Andrițoiu și-a etalat iresponsabilitatea și incompetența când a fost șefa Centrului. Ea este cercetată penal după ce a decis spălarea operelor lui Brâncuși cu jet de apă sub presiune. Ce o mai tine în funcție? Este protejata primarului Florin Cârciumaru.”
                
              Și ai făcut-o și pe asta, Cărciumare! Ai protejat-o pe spălătoreasa Porții Sărutului, ai luat-o ca de la spălătoria auto unde prindea furtunul cu ambele mâini, hotărâtă, și i-ai dat de lucru la furtunul tău, să sufle în el și să spele cu el lucrările lui Constantin Brâncuși, să le desprăfuiască. Va-să-zică, asta era Cârciumare, o protejai pe nenorocită, îi dădeai comenzi. Ăla ești. Vezi cazanul de colo? da, ăla emailat, da, da, cazanul ăla e al tău.
               Florin Cârciumaru spune ADIO PRIMĂRIEI Ultimele evenimente petrecute, acțiunile și faptele săvârșite împotriva monumentelor lui Constantin Brâncuși de la Târgu Jiu au au pus capac și punct unui prea lung mandat de cârciumar.  
               Știu că nu îi vine a crede, nici lui, nici slugilor sale înclinate, nici pupicuriștilor de care este înconjurat. Când va citi aceste rânduri, își va izbi piciorul de picioarele mesei, se va lovi în fluierul piciorului și va urla. Își va smulge părul din cap de ciudă și de durere dar... ,,veața!” 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu